Sposób przygotowania:
Boczek pieczony, marynowany w ketchupie z chili
Składniki marynaty połączyć.
Zamarynowane mięso odstawić na trzy doby do lodówki co 12 godzin przekręcając mięso.
Opłukać, osuszyć, środek mięsa osmarować pastą chili, zwinąć w roladę.
Związać ścisło nicią , posypać obficie majerankiem.
Mięso zawinąć w folię aluminiową, piec około 2 godz w piekarniku nagrzanym do 200st.
Zamarynowane mięso odstawić na trzy doby do lodówki co 12 godzin przekręcając mięso.
Opłukać, osuszyć, środek mięsa osmarować pastą chili, zwinąć w roladę.
Związać ścisło nicią , posypać obficie majerankiem.
Mięso zawinąć w folię aluminiową, piec około 2 godz w piekarniku nagrzanym do 200st.