Sposób przygotowania:
Boczek pieczony
Umyty i osuszony boczek doprawiamy z każdej strony solą i pieprzem. Skórę boczku nacinamy.
Obrane ząbki czosnku dzielimy na połówki. Na mięsie robimy dziurki nożem i wbijamy w nie boczek. Mięso z każdej strony obsypujemy majerankiem. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
Układamy na blasze i pieczemy z każdej strony po 35 w 150 stopniach. Po tym czasie przekładamy boczek skórą do góry. Podkręcamy piekarnik do 200 stopni i pieczemy około 15 minut, żeby skórka ładnie się podpiekła.
Odstawiamy do wystygnięcia. Idealny na kanapki z musztardą lub chrzanem.
Obrane ząbki czosnku dzielimy na połówki. Na mięsie robimy dziurki nożem i wbijamy w nie boczek. Mięso z każdej strony obsypujemy majerankiem. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
Układamy na blasze i pieczemy z każdej strony po 35 w 150 stopniach. Po tym czasie przekładamy boczek skórą do góry. Podkręcamy piekarnik do 200 stopni i pieczemy około 15 minut, żeby skórka ładnie się podpiekła.
Odstawiamy do wystygnięcia. Idealny na kanapki z musztardą lub chrzanem.
gusia1000