michal1995

michal1995

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 112]

Boczek po prowansalsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Boczek jest idalny na ciepło i zimno

Boczek po prowansalsku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Boczek po prowansalsku

 

  • Boczek-1kg
  • zioła prowansalkie-2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • bulion drobiowy-100ml

 

 

Sposób przygotowania:

Boczek po prowansalsku
Boczek umyć oczyścić z błon. Następnie na skórze zrobić kratkę. Mięso natrzeć solą, pieprzem oraz ziołami, polać olejem wstawić do lodówki na 24 godziny. Na patelni rozgrzać olej, włożyć mięso i smażyć aż się zarumieni. Następnie mięso zdjąć z patelni i przełożyć do worka do pieczenia, podlać bulionem wstawić do piekarnika na 1godzine na 180stopni, następnie mięso wyjąc i owinąć w folie aby odpoczeło.
Boczek po prowansalsku
Boczek umyć
Boczek po prowansalsku
następnie za pomocą noża zrobić kratkę