zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 716]

Boczek pieczony na kanapki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Pieczony boczek, w tradycyjnych przyprawach. Doskonały dodatek na kanapki, smakuje wyśmienicie z domowym korniszonem.

Boczek pieczony na kanapki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Boczek pieczony na kanapki

 

Sposób przygotowania:

Boczek pieczony na kanapki
Boczek dokładnie myję i osuszam, następnie nacieram porządnie przyprawami, papryką słodką, pieprzem mielonym (może być biały), solą i czosnkiem, dodaję też gałązki rozmarynu ( można posypać suszonym).

Mięso wkładam do rękawa foliowego i odstawiam na całą noc do lodówki.

Na drugi dzień wstawiam boczek do piekarnika i piekę półtorej godziny w 190 st. C.

Po wystudzeniu kroję na kanapki. 
Boczek pieczony na kanapki
Boczek dokładnie myję i osuszam, następnie nacieram porządnie przyprawami
Boczek pieczony na kanapki
Mięso wkładam do rękawa foliowego i odstawiam na całą noc do lodówki.
Boczek pieczony na kanapki
Na drugi dzień wstawiam boczek do piekarnika
Boczek pieczony na kanapki
piekę półtorej godziny w 190 st. C Po wystudzeniu kroję na kanapki.

Tagi:

boczek