Sposób przygotowania:
Boczek rolowany
Boczek przekrawamy na pół tak aby powstał nam dwa razy większy płat mięsa, lekko rozbijamy. Czosnek przeciskamy przez praskę, przekładamy do miseczki dodajemy pozostałe przyprawy i olej dokładnie mieszamy i nacieramy mięso z obydwu stron.
Mięso układamy skórą do dołu i,zwijamy zaczynając od części bez skóry i zwijamy ścisło. Roladę obwiązujemy ścisło sznurkiem. Przekładamy do miski, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 4 dni.
Mięso wyjmujemy z lodówki przekładamy do rękawa i pieczemy 1 godzinę na każdy kilogram mięsa w temperaturze 180 stopni.
Pół godziny przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw żeby skóra mam się przyrumieniła. Ostudzone mięso mocno schładzamy w lodówce.
Mięso układamy skórą do dołu i,zwijamy zaczynając od części bez skóry i zwijamy ścisło. Roladę obwiązujemy ścisło sznurkiem. Przekładamy do miski, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 4 dni.
Mięso wyjmujemy z lodówki przekładamy do rękawa i pieczemy 1 godzinę na każdy kilogram mięsa w temperaturze 180 stopni.
Pół godziny przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw żeby skóra mam się przyrumieniła. Ostudzone mięso mocno schładzamy w lodówce.
Katarzyna J.
zbysiowa
robaczek