gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Boczek domowy wg Gosi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Tak przygotowany boczek domowy podaję na kolację jako dodatek do chleba. Polecam - jest łatwy w przygotowaniu i bardzo smaczny:)

Boczek domowy wg Gosi Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Boczek domowy wg Gosi

 

Sposób przygotowania:

Boczek domowy wg Gosi
Boczek myjemy, osuszamy i przekrawamy na pół (wzdłuż) by nie był za szeroki. Następnie przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem, ostrą papryką, przyprawą do wieprzowiny i czosnkiem granulowanym. Majerankiem posypujemy wierzch boczków. Cebulę obieramy, kroimy w plasterki, które układamy na boczku. Wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy ok. 60 minut w temp. 180 stopni.
Boczek domowy wg Gosi
Cebulę obieramy, kroimy w plasterki, które układamy na boczku.