justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Boczek z grilla

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 2

U nas na grillu zawsze musi być boczek, ten przepis jest prosty i nie wymaga wielu składników, a i tak podany boczek jest najlepszy.

Boczek z grilla Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Boczek z grilla

 

Sposób przygotowania:

Boczek z grilla
Boczek należy pokroić na plastry, obsypać z każdej strony solą i pieprzem i lekko rozbić.

Wstawić na pół godziny do lodówki.

Po tym czasie boczek układamy na rozgrzany grill i pieczemy z każdej strony, aż mięso będzie miękkie i ładnie się przyrumieni.

Gotowy najlepiej smakuje z musztardą lub ketchupem.
Boczek z grilla
Boczek należy pokroić na plastry, obsypać z każdej strony solą i pieprzem i lekko rozbić.