Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Boczek z ziołami zawinięty na patyku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszny boczek z odrobinką sera i ziół z grilla lub z pieca

Boczek z ziołami zawinięty na patyku

Składniki:

Boczek z ziołami zawinięty na patyku

 

Sposób przygotowania:

Boczek z ziołami zawinięty na patyku
Plastry boczku o grubości ok 0,5cm (może być grubszy) układamy na desce. Każdy plaster obsypuję ziołami i przyprawami. Ja zawsze część plastrów robię łagodnych a resztę pikantnych :) Na każdy plaster kładę kawałeczek sera - jednak nie za dużo, tak aby w pieczeniu nie wypłynął. Plaster "zawijam" w ślimaczka i nadziewam na patyk. Można też zawijać z obu stron do środka i nadziać na patyczek.