Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotleciki mielone z boczniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kotleciki z mięsa mielonego z boczniakami są bardzo smaczne. Boczniaki smażone z cebulką na maśle dodają delikatnego smaku.

Kotleciki mielone z boczniakami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki mielone z boczniakami

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki mielone z boczniakami
Płatki kukurydziane pokruszyć. Bułkę zamoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanym maśle. Dodać posiekane boczniaki, podsmażyć, ostudzić. Mięso włożyć do miski, dodać grzyby z cebulą, jajko, odciśniętą bułkę, przyprawić do smaku sola i pieprzem, dokładnie wymieszać. ( gdy mięso jest zbyt wolne dodać bułki tartej) Z mięsa formować kotleciki, obtaczać w pokruszonych płatkach kukurydzianych i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Kotleciki mielone z boczniakami
Posiekaną cebulę i boczniaki podsmażyć na maśle
Kotleciki mielone z boczniakami
Połączyć z mielonym mięsem dodać pozostałe składniki
Kotleciki mielone z boczniakami
Formować kotleciki i obtaczać w pokruszonych płatkach
Kotleciki mielone z boczniakami
Smażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju