Sposób przygotowania:
Boczniaki a'la schabowy
Grzybki umyć i dokładnie osączyć, oprószyć solą i pieprzem, odstawić. Następnie roztrzepać widelcem jajka. Rozgrzać dobrze patelnię z olejem. Grzyby panierować w jajku a potem w bułce tartej i smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Osączyć na papierowym ręczniku. Przygotować sałatkę. Rzodkiewki i pomidorki pokroić na połówki lub ćwiartki i wymieszać ze szpinakiem. Wszystkie składniki oprószyć solą ziołową i skropić olejem. Jeszcze raz wymieszać i podawać.
![Boczniaki a'la schabowy Boczniaki a'la schabowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/boczniaki-ala-schabowy-275186.jpg)
![Boczniaki a'la schabowy Boczniaki a'la schabowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/boczniaki-ala-schabowy-275187.jpg)
![Boczniaki a'la schabowy Boczniaki a'la schabowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/boczniaki-ala-schabowy-275188.jpg)
![Boczniaki a'la schabowy Boczniaki a'la schabowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/boczniaki-ala-schabowy-275189.jpg)