paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Boczniaki w koszulkach z ażurku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Boczniaki panierowane w jajku i bułce tartej, smażone podane w ażurowych koszulach z jajka i mąki posypane natką pietruszki

Boczniaki w koszulkach z ażurku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Boczniaki w koszulkach z ażurku

 

Sposób przygotowania:

Boczniaki w koszulkach z ażurku
Do miski wbić jajko, dodać mąkę i mleko wymieszać do całkowitego połączenia się składników. Na natłuszczoną gorącą patelnie wylewamy łyżką ozdobny wzór i smażymy na lekko złoty kolor. Posolone boczniaki panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym maśle z obu stron. W ażurowe ciasto zawinąć usmażonego boczniaka to samo robimy z kolejnymi i układamy na talerzu. Na koniec posypujemy natką pietruszki.
Boczniaki w koszulkach z ażurku
Posolone boczniaki panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym maśle z obu stron.
Boczniaki w koszulkach z ażurku
Na natłuszczoną gorącą patelnie wylewamy łyżką ozdobny wzór i smażymy na lekko złoty kolor.