agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Panierowana boczniaki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne smażone boczniaki w panierce na rumiano

Panierowana boczniaki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Panierowana boczniaki

 

Sposób przygotowania:

Panierowana boczniaki
Przygotować niezbędne składniki, grzyby umyć dokładnie pod bieżącą wodą, odsączyć i osuszyć je. Jajka sparzyć wrzątkiem i wbić do miseczki, następnie rozmącić jajka widelcem, wsypać kucharek sól, pieprz i kolejno zanurzać grzyby, następnie panierować boczniaki w bułce tartej. z każdej strony. Ojej rozgrzać na patelni i smażyć grzyby z obu stron na złoty kolor. Serwować na ciepło jako dodatek do potraw.
Panierowana boczniaki
Umyte boczniaki przygotowane do smażenia
Panierowana boczniaki
boczniaki obtaczane w rozmąconym jajku
Panierowana boczniaki
teraz obtaczam je w bułce tartej dokładnie z każdej strony
Panierowana boczniaki
tutaj boczniaki na patelni poddane obróbce cieplnej