Sposób przygotowania:
Panierowana boczniaki
Przygotować niezbędne składniki, grzyby umyć dokładnie pod bieżącą wodą, odsączyć i osuszyć je. Jajka sparzyć wrzątkiem i wbić do miseczki, następnie rozmącić jajka widelcem, wsypać kucharek sól, pieprz i kolejno zanurzać grzyby, następnie panierować boczniaki w bułce tartej. z każdej strony. Ojej rozgrzać na patelni i smażyć grzyby z obu stron na złoty kolor. Serwować na ciepło jako dodatek do potraw.
![Panierowana boczniaki Panierowana boczniaki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/panierowana-boczniaki-118462.jpg)
![Panierowana boczniaki Panierowana boczniaki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/panierowana-boczniaki-118463.jpg)
![Panierowana boczniaki Panierowana boczniaki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/panierowana-boczniaki-118464.jpg)
![Panierowana boczniaki Panierowana boczniaki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/panierowana-boczniaki-118465.jpg)