choineczka04

choineczka04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

Boczniaki duszone w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne grzybki duszone w śmietanie

Boczniaki duszone w śmietanie

Składniki:

Boczniaki duszone w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Boczniaki duszone w śmietanie
Boczniaki umyć dokładnie, osuszyć je i pokroić. Położyć na patelni i smażyć często mieszając. Cebulę i czosnek obrać, umyć i posiekać. Gdy woda odparuje dodać trochę tłuszczu, cebulę i czosnek. Przyprawić solą i pieprzem i smażyć razem. Usmażone grzyby przełożyć do rondla, zalać śmietaną i dusić na wolnym ogniu około 15 minut.

Tagi:

grzyby