Boczniaki duszone z winem Asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na duszone boczniaki z winem.

Boczniaki duszone z winem  Asus

Składniki:

Boczniaki duszone z winem Asus

 

 

Sposób przygotowania:

Boczniaki duszone z winem Asus
Boczniaki umyć, osączyć. Duże kapelusze przekroić na wzdłuż. Przygotowane grzyby włożyć na rozgrzany olej, obsmażyć z obu stron, delikatnie posolić. Wino wymieszać z wyciśniętym sokiem z cytryny, kilka ziarnami pieprzu, liściem laurowym i świeżą wodą i zalać po całości boczniaki. Na koniec dusić pod przykryciem tak długo aż płyn prawie cały odparuję. Gotowe boczniaki przełożyć do talerzyków i przed podaniem posypać posiekaną na bardzo drobno natką pietruszki oraz pomidorami pokrojonymi w ćwiartki.