Sposób przygotowania:
Naleśnikowe zawijańce z mięsem i boczniakami
Mięso oczyścić, oprószyć solą i pieprzem, kurkumą i papryką, dodać olej i trochę sosu sojowego. Dobrze natrzeć mięso przyprawami i odstawić. Obrać cebulę, czosnek i pokroić na półplasterki. Na patelni usmażyć mięso, po 2 minuty z każdej strony na dużym ogniu. Gdy przekręcimy mięso dodajemy cebulę i czosnek. Następnie studzimy.
Paprykę obieramy i razem z boczniakami i selerem kroimy na cienkie paseczki. Ser trzemy na tarce. Mięso również kroimy po skosie w cienkie paski.
Naleśniki układamy na blacie, zakładając jeden na drugiego do połowy szerokości. Trzy naleśniki w poprzek a cztery wzdłuż. Smarujemy trzema łyżkami musztardy francuskiej. Równomiernie rozkładamy boczniaki, paprykę, seler naciowy. Układamy paski mięsa, posypujemy 3/4 ilości żółtego sera i zawijamy całą roladę, którą następnie kroimy w poprzek na 5 cm kawałki.
Nagrzewamy piekarnik do 180 C. Zawijańce z naleśników układamy na blasze wysmarowanej olejem. Posypujemy resztą sera i posypujemy ostrą papryką. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 12 - 15 minut. Obieramy ze skóry owoc kaktusa i kroimy w drobną kosteczkę. Po wyjęciu z piekarnika i wyłożeniu na talerz posypujemy pokrojonym owocem kaktusa.
Paprykę obieramy i razem z boczniakami i selerem kroimy na cienkie paseczki. Ser trzemy na tarce. Mięso również kroimy po skosie w cienkie paski.
Naleśniki układamy na blacie, zakładając jeden na drugiego do połowy szerokości. Trzy naleśniki w poprzek a cztery wzdłuż. Smarujemy trzema łyżkami musztardy francuskiej. Równomiernie rozkładamy boczniaki, paprykę, seler naciowy. Układamy paski mięsa, posypujemy 3/4 ilości żółtego sera i zawijamy całą roladę, którą następnie kroimy w poprzek na 5 cm kawałki.
Nagrzewamy piekarnik do 180 C. Zawijańce z naleśników układamy na blasze wysmarowanej olejem. Posypujemy resztą sera i posypujemy ostrą papryką. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 12 - 15 minut. Obieramy ze skóry owoc kaktusa i kroimy w drobną kosteczkę. Po wyjęciu z piekarnika i wyłożeniu na talerz posypujemy pokrojonym owocem kaktusa.