Sposób przygotowania:
Potrawka makaronowa z boczniakami
Boczniaki myjemy, zostawiamy do wyschnięcia, kroimy na cząstki.
Natkę pietruszki myjemy, osuszamy, siekamy drobno.
Papryczkę chili siekamy drobno (dokładnie usuwamy pestki, aby danie nie było zbyt ostre).
Czosnek siekamy drobno. Cebulę kroimy w kostkę.
Szklankę bulionu łączymy z sosem sojowym i odrobiną oliwy.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy czosnek i cebulę oraz chili, wrzucamy boczniaki i podgrzewamy ok. 3 minuty. Wlewamy sos. Dusimy, aż część sosu odparuje. Doprawiamy danie solą i pieprzem.
Na patelnię z sosem wrzucamy odcedzony makaron, podgrzewamy chwilę razem.
Natkę pietruszki myjemy, osuszamy, siekamy drobno.
Papryczkę chili siekamy drobno (dokładnie usuwamy pestki, aby danie nie było zbyt ostre).
Czosnek siekamy drobno. Cebulę kroimy w kostkę.
Szklankę bulionu łączymy z sosem sojowym i odrobiną oliwy.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy czosnek i cebulę oraz chili, wrzucamy boczniaki i podgrzewamy ok. 3 minuty. Wlewamy sos. Dusimy, aż część sosu odparuje. Doprawiamy danie solą i pieprzem.
Na patelnię z sosem wrzucamy odcedzony makaron, podgrzewamy chwilę razem.