Sposób przygotowania:
Boczniaki w sosie paprykowymETAP 1:
Paprykę zmiksować w rozdrabniaczu na pastę razem z koncentratem pomidorowym. Trochę dorzuciłam soli i pieprzu.
ETAP 2:
Na patelni rozgrzać olej i wrzucić rozgniecione ząbki czosnku. Po chwili dołożyć pokrojoną w piórka cebulę i zeszklić.
Boczniaki oczyścić za pomocą papierowego ręcznika. Nie należy ich myć, gdyż bardzo chłoną wodę. Pokroić w paseczki i dołożyć do cebuli.
ETAP 3:
Krótko podsmażyć, dokładając liść laurowy i ziele angielskie. Wlać paprykową pastę. Dusić na małym ogniu około 5 minut. W razie konieczności można podlać bulionem lub wodą. Smacznego :)
Magdalena88
Holly
Mniam1
Skórki nie ściągałam. Po prostu dobrze paprykę zmiksowałam.