mr19871

mr19871

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Boeuf strogonow wg mr19871

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna potarawa z wołowiny,często goszcząca w mojej kuchni.

Boeuf strogonow wg mr19871

Składniki:

Boeuf strogonow wg mr19871

 

  • 3/4 kg wołowiny
  • cebula
  • 2 łyżki słodkiej papryki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3/4 l bulionu warzywnego
  • 1/2 szkl gęstej śmietany
  • sól, pieprz, oregano
  • ok 2 łyżek mąki
  • oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

Boeuf strogonow wg mr19871
Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę lub cienkie paseczki. Cebulę posiekaj drobno. Na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę i mięso opruszone mąką. Podlej bulionem, dodaj koncentrat i paprykę.Duś na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Dopraw do smaku solą i ziołami. Na koniec wlej śmietanę.Do każdej porcji można dodać ogórka konserwowego do smaku.Smacznego.

Tagi:

wołowina