Martynkaw

Martynkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Boeuf Strogonow z nutą porową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Boeuf Strogonow z nutą porową

Boeuf Strogonow z nutą porową

Składniki:

Boeuf Strogonow z nutą porową

 

  • 60 dag schabu
  • 2 pory
  • 50 ml wody
  • pół szklanki śmietany
  • 2 łyżki mąki
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 4 łyżki oleju
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Boeuf Strogonow z nutą porową
Pory pokroić drobno w półplasterki, zeszklić na oleju. Mięso pokroić w paseczki. Obtoczyć w mące,obsmażyć na tej samej patelni. Przełożyć do garnka. Dolać wodę, wsypać sól i pieprz, dusić ok. 30 minut. Wlać śmietanę i koncentrat pomidorowy. Dusić jeszcze około 5 minut. Podawać z kluseczkami lub ziemniakami.

Tagi:

schab