Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Borówki do mięs

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

jako dodatek do mięs i innych, ja mam kilka krzaczków borówki w ogrodzie

Borówki do mięs

Składniki:

Borówki do mięs

 

Sposób przygotowania:

Borówki do mięs
Borówki przebrać, umyć, osączyć. Gruszki lub jabłka umyć, obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Cukier z wodą zagotować mieszając; na gorący syrop włożyć gruszki lub jabłka i chwilę pogotować. Gdy owoce zaczną stawać się przezroczyste, dodać borówki i razem gotować na wolnym ogniu 25-30 minut, mieszając.Gorące wkładać po brzegi do wyparzonych słoików typu twist, zamknąć wyparzonymi nakrętkami.