jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Botwinka marmurkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczna wiosenna zupa którą można przygotować w pół godziny. Wystarczy pęczek botwinki, rosół drobiowy i jajo. Szybko i smacznie!

Botwinka marmurkowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Botwinka marmurkowa

 

Sposób przygotowania:

Botwinka marmurkowa
Obierz botwinkę. Liście i buraczki pokrój drobno. Przesmaż je w wysokim rondelku na maśle. Zalej bulionem, dodaj majeranek i gotuj do miękkości. Dopraw zupę solą i pieprzem, dodaj sok z cytryny.

Wbij jajo do kubka i roztrzep je dokładnie. Dodaj szczyptę soli i szczyptę gałki muszkatołowej. Wlej jajo na gotujacą zupę - wymieszaj, zdejmij z ognia.  
Botwinka marmurkowa
Dopraw zupę solą i pieprzem, dodaj sok z cytryny. Wbij jajo do kubka i roztrzep je dokładnie. Dodaj szczyptę soli i szczyptę gałki muszkatołowej. Wlej jajo na gotujacą zupę