Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Barszcz ukraiński krem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Do tej pory robiłam zwykły barszcz czerwony, teraz zrobiłam zupę krem z barszczu ukraińskiego, i powiem że ten krem zachwycił moją rodzinkę.

Barszcz ukraiński krem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Barszcz ukraiński krem

Na zupę krem

Sposób przygotowania:

Barszcz ukraiński krem
Fasolę wrzucić do garnka, zalać wodą, odstawić na całą noc. Do tej samej wody dodać, mięso , listek laurowy, ziele angielskie, gotować przez 45 minut.

Następnie dodać, obrane, opłukane, i starte na tarce o dużych otworach warzywa, buraki gotować w całości, dodać sól i pieprz.

Gdy mięso i buraki są miękkie, wyjąć z wywaru, buraki zetrzeć na tarce, mięso rozdrobnić . Kapustę poszatkować, ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, dodać razem z burakami do zupy, gotować.

Cebulę przesmażyć na tłuszczu, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do zupy.

Doprawić sokiem z cytryny, cukrem i koncentratem pomidorowym. Dodać śmietanę, doprawić do smaku. Ugotowaną zupę zmiksować na krem.

Podawać posypaną natką pietruszki. 
Barszcz ukraiński krem
Barszczyk ukraiński ugotowany przelany i zostanie zmiksowany na krem