Sposób przygotowania:
Barszcz ukraiński krem
Fasolę wrzucić do garnka, zalać wodą, odstawić na całą noc. Do tej samej wody dodać, mięso , listek laurowy, ziele angielskie, gotować przez 45 minut.
Następnie dodać, obrane, opłukane, i starte na tarce o dużych otworach warzywa, buraki gotować w całości, dodać sól i pieprz.
Gdy mięso i buraki są miękkie, wyjąć z wywaru, buraki zetrzeć na tarce, mięso rozdrobnić . Kapustę poszatkować, ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, dodać razem z burakami do zupy, gotować.
Cebulę przesmażyć na tłuszczu, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do zupy.
Doprawić sokiem z cytryny, cukrem i koncentratem pomidorowym. Dodać śmietanę, doprawić do smaku. Ugotowaną zupę zmiksować na krem.
Podawać posypaną natką pietruszki.
Następnie dodać, obrane, opłukane, i starte na tarce o dużych otworach warzywa, buraki gotować w całości, dodać sól i pieprz.
Gdy mięso i buraki są miękkie, wyjąć z wywaru, buraki zetrzeć na tarce, mięso rozdrobnić . Kapustę poszatkować, ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, dodać razem z burakami do zupy, gotować.
Cebulę przesmażyć na tłuszczu, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do zupy.
Doprawić sokiem z cytryny, cukrem i koncentratem pomidorowym. Dodać śmietanę, doprawić do smaku. Ugotowaną zupę zmiksować na krem.
Podawać posypaną natką pietruszki.