Sposób przygotowania:
Botwinka z imbirem
Do garnka wkładamy skrzydełka z kurczaka umyte i oczyszczone. Dodajemy listek laurowy ziele angielskie i marchewkę . Gotujemy na małym ogniu wywar rosołowy. Kiedy skrzydełka się ugotują wyjmujemy je i dodajemy pokrojone drobno listki botwinki z łodyżkami . Doprawiamy solą cukrem i imbirem. Smakujemy czy dobrze doprawione. Jeśli jeszcze jest za delikatny można dodać soku z cytryny . Na koniec dodałam śmietanę 18% 200 ml . Ugotowane ziemniaki odcedzamy , tłuczkiem je dociskamy z 4 łyżkami masła aby powstało nam jakby puree ziemniaczane. Łyżką do lodów nakładamy ziemniaki na talerz głęboki , ja dałam po trzy kulki udekorowałam listkami pietruszki i zalałam gorącą botwinką. Pyszne i jeszcze raz pyszne .