Sposób przygotowania:
Botwinka z jajkiem
1. Marchewkę i pietruszkę pokroić w kostkę i gotować w bulionie.
2. Botwinkę dokładnie umyć, drobno pokroić i dodać do zupy.
3.Doprawić solą, pieprzem, wlać sok z cytryny i gotować aż warzywa będą miękkie
4. Mąkę wymieszać z małą ilością wody i wlać do zupy co pozwoli nam ją zagęścić
5. Wlać śmietanę i dodać posiekany koperek. Jajka ugotować na twardo i podawać z zupą.
2. Botwinkę dokładnie umyć, drobno pokroić i dodać do zupy.
3.Doprawić solą, pieprzem, wlać sok z cytryny i gotować aż warzywa będą miękkie
4. Mąkę wymieszać z małą ilością wody i wlać do zupy co pozwoli nam ją zagęścić
5. Wlać śmietanę i dodać posiekany koperek. Jajka ugotować na twardo i podawać z zupą.