Sposób przygotowania:
Bounty
Z przepisu na ciasto, żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno, a następnie ciągle ubijając dodać cukier kryształ, cukier waniliowy i żółtka. Na koniec dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec około 15 - 20 minut w temperaturze 180°C.
Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż.
Z przepisu na masę, mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wsypać wiórki kokosowe i gotować na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Do gęstej już masy, dodać masło i mieszać tak długo, aż masło się rozpuści. Tak przygotowaną, ciepłą masę wyłożyć na dolną część przekrojonego ciasta i przykryć drugą połówką.
Ciasto polać polewą czekoladową wykonaną z rozpuszczonej czekolady z dodatkiem mleka i masła.
Wierzch ciasta udekorować wiórkami kokosowymi.
Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż.
Z przepisu na masę, mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wsypać wiórki kokosowe i gotować na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Do gęstej już masy, dodać masło i mieszać tak długo, aż masło się rozpuści. Tak przygotowaną, ciepłą masę wyłożyć na dolną część przekrojonego ciasta i przykryć drugą połówką.
Ciasto polać polewą czekoladową wykonaną z rozpuszczonej czekolady z dodatkiem mleka i masła.
Wierzch ciasta udekorować wiórkami kokosowymi.
Natala1210
Moni008
Tomo
Jolanta27
syla77
dzesika194