akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Bozener crostoi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Przepis znaleziony na blogu Domowe Wypieki. Bozener crostoi to nic innego jak małe, chrupiące kwadraciki smażone na głębokim oleju. Doskonała przekąska do kawy. Polecam!

Bozener crostoi

Składniki:

Bozener crostoi

 

 

  • Dodatkowo:
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Bozener crostoi
1. Ciasto: Wszystkie składniki zagnieść w ciasto. Rozwałkować je na grubość około 3 mm. Pokroić ostrym nożem na kwadraciki 3x3 cm. 2. Olej rozgrzać do 175st. C. Kwadraciki smażyć partiami w gorącym oleju z obu stron do zarumienienia. Odsączyć na ręczniku papierowym. Lekko ciepłe posypać cukrem pudrem. Smacznego!