Sposób przygotowania:
Bożonarodzeniowe ciasteczka
Margarynę rozdrabniamy za pomocą noża, a później dodajemy do tego jeden kilogram mąki, 35 dag masła, kwaśną śmietanę, cztery żółtka, dwie łyżeczki proszku do pieczenia. Wszystkie te składniki łączymy ze sobą i wyrabiamy na ciasto. Wyrobione ciasto najlepiej odłożyć na parę godzin do lodówki. Po upływie paru godzin ciasto wyciągamy z lodówki i rozwałkowujemy. Z rozwałkowanego ciasta wycinamy foremkami ciasteczka. Każde ciasteczka smarujemy z jednej strony białkiem, żeby ładnie się świeciło i posypujemy posmarowaną stronę ciasteczka ozdobnym cukrem białym. Ciasteczka kładziemy na formę obłożoną papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni do czasu, aż zarumienią się. Upieczone ciasteczka wyjąć ostrożnie z piekarnika i przesypać do miseczki. Smacznego!