Niki22

Niki22

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 41]

Brokuł pod czosnkowo ziołową pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Brokuł pod czosnkowo ziołową pierzynką to świetny dodatek do dań głównych lub jako przekąska podczas dnia.

Brokuł pod czosnkowo ziołową pierzynką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Brokuł pod czosnkowo ziołową pierzynką

 

Sposób przygotowania:

Brokuł pod czosnkowo ziołową pierzynką
Brokuł dzielimy na małe różyczki. Następnie gotujemy w lekko osolonej wodzie, uważając aby go nie rozgotować. Odcedzamy. Jogurt naturalny mieszamy wraz z majonezem. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę dodać do jogurtu. Następnie dodać zioła, sól oraz pieprz wg uznania. Wymieszać wszystko dokładnie. Przestygnięty, ale nie zimny brokuł polewamy sosem czosnkowo-ziołowym. Podajemy osobno bądź jako dodatek do dania głównego. Smacznego :)
Brokuł pod czosnkowo ziołową pierzynką
Etap 1 Dzielimy na drobne różyczki i opłukamy.
Brokuł pod czosnkowo ziołową pierzynką
Etap 2 Brokuła gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Brokuł pod czosnkowo ziołową pierzynką
Etap 3 Kiedy brokuł będzie al dente odcedzamy go.
Brokuł pod czosnkowo ziołową pierzynką
Etap 4 Sos jogurtowo-majonezzowy z czosnkiem i ziołąmi

Tagi:

brokuły