Sposób przygotowania:
Zupa brokułowa z kapustą i pomidorami
W garnku zagotowujemy wodę, na wrzątek wrzucamy umyte skrzydełka. Dodajemy liście laurowe i ziela angielskie, lekko solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez 40 minut.Następnie do garnka dorzucamy obrane i przekrojone na mniejsze kawałki marchewki. Po 15 minutach dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki.
Zupę przyprawiamy Kucharkiem i całość gotujemy przez 10 minut. Do zupy dorzucamy drobno poszatkowaną kapustę i różyczki brokuła. Powoli wlewamy sok pomidorowy i całość lekko mieszamy. W kubku mieszamy śmietanę z wodą i zabielamy nią zupę. Na sam koniec wsypujemy posiekany koperek i przyprawiamy pieprzem.
Zupę podajemy jeszcze gorącą, wówczas najlepiej smakuje.
Zupę przyprawiamy Kucharkiem i całość gotujemy przez 10 minut. Do zupy dorzucamy drobno poszatkowaną kapustę i różyczki brokuła. Powoli wlewamy sok pomidorowy i całość lekko mieszamy. W kubku mieszamy śmietanę z wodą i zabielamy nią zupę. Na sam koniec wsypujemy posiekany koperek i przyprawiamy pieprzem.
Zupę podajemy jeszcze gorącą, wówczas najlepiej smakuje.