Sposób przygotowania:
Brokułowa z tortellini
Brokuł dzielimy na różyczki. Do garnka wkładamy masło i rozpuszczamy je. Do rozpuszczonego wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz podzielony brokuł. Delikatnie obsmażamy go. Następnie całość zalewamy wodą . Dodajemy kostkę rosołową. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do brokułu. Zupę gotujemy do miękkości warzyw. Między czasie w oddzielnym garnku gotujemy tortellini według przepisu na opakowaniu. Ugotowany odcedzamy. Gdy warzywa są już miękkie zupę zdejmujemy z ognia i miksujemy. Przed miksowaniem odkładamy kilka różyczek do dekoracji. Zmiksowaną ponownie stawiamy na ogniu, zabielamy, doprawiamy do smaku i zagotowujemy. Na koniec wrzucamy tortellini i odłożone różyczki. Zupę porcjujemy na talerze, posypujemy natką i podajemy.
marietta