Sposób przygotowania:
Brokułowe kopytka z sosem kurkowym
Ugotowane ziemniaki i brokuły przeciskamy przez praskę lub blendujemy na gładką masę. Dokładnie mieszamy i wygładzamy powierzchnię, następnie dzielimy na 4 części i 1 część wyciągamy. W puste miejsce wsypujemy mąkę i wbijamy jajo. Masę dokładnie mieszamy i przekładamy na stolnicę posypaną mąką. (ciasto trochę będzie się kleić) Ciasto chwilę ugniatamy i dzielimy na 4 części. 1 część zagniatamy i formujemy rulonik, który dzielimy na 10 - 16 klusek (w zależności czy chcemy duże czy małe kopytka). Kopytka wrzucamy na wrzącą osoloną wodę i gotujemy około 4 minuty od momentu wypłynięcia. Podajemy polane sosem (przepis: https://gotujmy.pl/sos-kurkowy,przepisy-sosy-przepis,202073.html). Smacznego :)