Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Brokuły w omlecie

  • 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Brokuły ugotować, odcedzić. Na patelni o średnicy ok 30 cm stopić masło. Wybite do

Brokuły w omlecie

Składniki:

Brokuły w omlecie

 

  • 20 dag brokułów
  • sól
  • cukier
  • 4 dag masła roślinnego
  • 4 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • koperek

Sposób przygotowania:

Brokuły w omlecie
Brokuły ugotować, odcedzić. Na patelni o średnicy ok 30 cm stopić masło. Wybite do kubeczka jajka dokładnie rozmieszac z mlekiem, osolić, wsypac trochę posiekanego koperku. Na stopiony tłuszcz wyłożyć brokuły w całości lub pokrajane w mniejsze kawalki, a gdy się podgrzeją zalać je masą jajeczną. Widelcem zgarniać z brzegów ściętą masę, przechylając jednoczśnie patelnię, aby w to miejsce spływała masa jeszcze surowych jajek. Posypac po wierzchu zielenina i zswając omlet z patelni na ogrzany talerz złożyć na połowę. tak przygotowany omlet wystarczy podajemy z ziemniakami i sałatką.