mania

mania

Szef Kuchni
[Przepisów: 72]

Brokuły w sosie smietanowo-czosnkowym.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Swietne jako sos do makaronu.

Brokuły w sosie smietanowo-czosnkowym.

Składniki:

Brokuły w sosie smietanowo-czosnkowym.

 

  • Brokuły (ilosc wedlog uznania)
  • 2-3 kubeczki smietany 30%
  • 3-4 zabki czosnku
  • 1/2 peczka kopereku
  • sol,pieprz do smaku
  • lyzka oleju.

Sposób przygotowania:

Brokuły w sosie smietanowo-czosnkowym.
Brokuły lekko obgotowac w osolonej wodzie.Na patelni rozgrzac lekko olej dodac przecisniety przez praske czosnek,lekko podsmazyc nie przypalic bo potrawa bedzie gorzka nastepnie dodac smietane ,doprawic do smaku sola,pieprzem dodac brokuly.Sos z brokulami wysmienicie smakuje z makaronem .Rownie dobrze komponuje sie z kalafiorem i swietnie smakuje ze szpinakiem .Palce lizac:)Smacznego.

Tagi:

brokuły