Smakoszka17

Smakoszka17

Kuchcik
[Przepisów: 7]

Brokuły z Anchois

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki obiad w ok 45 minut

Brokuły z Anchois

Składniki:

Brokuły z Anchois

 

  • 800g brokułów
  • 80g filetów anachois
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 cebula
  • 200g porów
  • 1 łyżka pietruszki
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Brokuły z Anchois
Brokuły podzielić na różyczki. Cebulę i pory obrać i pokroić na plasterki. W garnku ułożyć warstwami: połowę brokułów, na to połowę cebuli z porami, filety anachois, pietruszkę, pozostałe brokuły i drugą połowę cebuli z porami. Wlać 2 łyżki wody i oliwę. Dusić 20 minut na małym ogniu. Wlać wino i gotować 10 minut. Podawać z makaronem.

Tagi:

brokuły