Sposób przygotowania:
Brownie migdałowe
Pokrojone masło z kawałkami czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i wymieszać na gładką konsystencję.
W drugiej misce wymieszać jajka, cukier, mielone migdały oraz aromat, a w następnej mąkę pszenną z kakao.
Płynną czekoladę połączyć z masą jajeczną oraz ze składnikami suchymi.
Całość przełożyć do formy uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 30-35 minut w 180 stopniach.
Gotowe ciasto ostudzić.
(Uwaga: Patyczek włożony do środka brownie nie powinien posiadać śladów surowego ciasta, ale zaznaczam, że czekolada może go zabrudzić. I kolejna kwestia to, że za długo pieczone ciasto będzie wysuszone.)
W drugiej misce wymieszać jajka, cukier, mielone migdały oraz aromat, a w następnej mąkę pszenną z kakao.
Płynną czekoladę połączyć z masą jajeczną oraz ze składnikami suchymi.
Całość przełożyć do formy uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 30-35 minut w 180 stopniach.
Gotowe ciasto ostudzić.
(Uwaga: Patyczek włożony do środka brownie nie powinien posiadać śladów surowego ciasta, ale zaznaczam, że czekolada może go zabrudzić. I kolejna kwestia to, że za długo pieczone ciasto będzie wysuszone.)