slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 979]

Koperkowy omlet z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam po przepis na pyszny omlet śniadaniowy. Omlet zrobiłam z dodatkiem koperku oraz żółtą fasolką szparagową. Wyszło pysznie. Polecam.

Koperkowy omlet z fasolką szparagową

Składniki:

Koperkowy omlet z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Koperkowy omlet z fasolką szparagową
Fasolkę myjemy, obcinamy końcówki i gotujemy przez ok. 6 minut. Odcedzamy i studzimy. Jajko wbijamy do miseczki, doprawiamy solą, pieprzem oraz dodajemy posiekany koperek i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy masło, wlewamy jajko i układamy fasolkę. Zmniejszamy ogień i pod przykryciem smażymy, aż wierzch omletu się zetnie. Podajemy.