Sposób przygotowania:
Brownie z encyklopedii wypiekówEtap 1

Czekolady deserowe połamać na mniejsze kawałki, masło pokroić, roztopić razem w kąpieli wodnej, lekko przestudzić.
Etap 2

Do masy dodać cukier i cukier waniliowy, dokładnie wymieszać.
Etap 3

Dodawać stopniowo po jednym jajku i ucierać.
Etap 4

Do czekoladowej masy dodać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Wymieszać krótko do połączenia składników.
Etap 5

Czekolady mleczne posiekać, dodać do ciasta, wymieszać szpatułką.
Etap 6

Ciasto przełożyć do foremki (ok. 23 x 36 cm), wyrównać powierzchnię.
Etap 7

Ciasto piec w 180 stopniach przez ok. 30-35 minut. Upieczone brownie dobrze ostudzić.
Eloelo