SUPERPRZEPIS

Jaglane brownie czekoladowa

  • kar.mal
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 6
Jaglane brownie czekoladowa

Jaglane brownie to przekąska idealna na chłodny sezon jesienno-zimowy. Składa się z samych zdrowych składników, dlatego bez najmniejszych skrupułów możemy je jeść na śniadanie, podwieczorek czy deser a do tego jest intensywnie czekoladowe i sycące!

Składniki:

Jaglane brownie czekoladowa

 

Sposób przygotowania:

Jaglane brownie czekoladowa

ETAP 1:

Jaglane brownie czekoladowa
Kaszę płuczemy przez 3 minuty pod bieżącą wodą.

Kaszę płuczemy przez 3 minuty pod bieżącą wodą aby pozbyć się z niej goryczki. Mleko 2:1 w stosunku do kaszy zagotowujemy, wsypujemy opłukaną kaszę, szczyptę soli i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu (nie mieszając) przez 15 minut. Po tym czasie zdejmujemy ją z ognia i pozostawiamy aby trochę ostygła.

ETAP 2:

Jaglane brownie czekoladowa
Do kaszy dodajemy suche składniki i jogurt.

Do przestudzonej kaszy dodajemy: kakao, jogurt, cukier/miód, proszek do pieczenia i cynamon. Wszystkie składniki blendujemy razem na gładką masę.

ETAP 3:

Jaglane brownie czekoladowa
Całe jajka wybijamy do przygotowanej masy i blendujemy.

Następnie dodajemy jajka i znów blendujemy. Jedną łyżkę orzechów odkładamy, resztę dodajemy do masy i mieszamy składniki łyżką.

ETAP 4:

Jaglane brownie czekoladowa
Przygotowane brownie zapiekamy przez 45 minut.

Masę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Jabłka pokrojone na półplasterki układamy na wierzchu i całość posypujemy resztą orzechów. Brownie pieczemy w piekarniku nastawionym na 180 stopni przez 45 minut. Kroimy po ostygnięciu.