Sposób przygotowania:
Brownie z jarmużemETAP 1
Do rondelka przekładamy masło oraz czekoladę. Składniki rozpuszczamy na wolnym ogniu, po czym pozostawiamy do przestudzenia.
Między czasie z jarmużu usuwamy grube łodygi, a miękkie liście drobno siekamy.
ETAP 2
Sypkie składniki, czyli mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i kawę łączymy ze sobą.
ETAP 3
Do przestudzonej czekolady dodajemy cukier. Całość miksujemy dodając stopniowo jajka.
ETAP 4
W dalszej kolejności do masy dodajemy sypkie składniki. Gotowe ciasto na koniec łączymy z posiekanym jarmużem.
ETAP 5
Jarmużowo- czekoladowe ciasto wylewamy na przygotowaną blaszkę. Pieczemy je około 35 - 40 minut w 180°C. Upieczone studzimy i podajemy.
SylaUla
gusia1000