Sposób przygotowania:
Brownie z przesłodkim dyniowym krememETAP 1:
Zacznij od przygotowania kremu dyniowego. Dynię,mleko oraz laskę wanilii i jej ziarenka umieść w rondelku i postaw na małym ogniu.Gotuj kwadrans na wolnym ogniu i następne kwadrans bez pokrywki.
Dokładnie mieszaj, masa łatwo się przypala.
Po tym czasie zdejmij rondelek z ognia, wyjmij laskę wanilii i zmiksuj masę blenderem. Wystudź pod przykryciem, dzięki temu na wierzchu masy nie pojawi się nieapetyczny kożuch.
Przygotuj prostokątną foremkę 20x25 cm, dno oraz boki wyłóż papierem do pieczenia.Piekarnik nagrzej do 160 stopni.
Masło i czekoladę umieść w rondlu o grubym dnie. Podgrzewaj do momentu gdy składniki się rozpuszczą i połączą.
Dokładnie wymieszaj,zestaw z ognia i lekko przestudź. Do czekoladowej masy dodaj jajka,cukier oraz mąkę, dokładnie wymieszaj. Ja mieszam ciasto za pomocą trzepaczki.Gotowe ciasto przełóż do foremki,wyrównaj wierzch.
Na masę czekoladową wyłóż łyżką masę dyniową, delikatnie wyrównaj wierzch. Ciasto wstaw do piekarnika i piecz przez 35 minut. Gotowe brownie wystudź, przed podaniem możesz udekorować ciasto orzechami pekan.
SylaUla