Sposób przygotowania:
Ciasto delicja
Biszkopty namaczamy w herbacie i układamy na dużą blaszkę.
Śmietanę ubijamy na sztywno z śmietan fixem, dodajemy puder, żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy i łączymy ze smietaną cukier puder i zelatynę.
Wykładamy na biszkopty.
Herbaty zaparzamy 2 minuty, następnie rozpuszczamy w herbacie galaretki.
Gdy galaretka będzie tężeć wlewamy na masę śmietanową.
Wkładamy do lodówki aż galaretka całkowicie stężeje.
Następnie ubijamy snieżkę i dodajemy rozpuszczoną w wodzie i ostudzoną żelatynę oraz syrop wiśniowy.
Masę wykładamy na galaretkę.
Czekoladę rozpuszczamy i polewamy ciasto.
Przechowujemy w lodówce ;)
Smacznego ;)
Śmietanę ubijamy na sztywno z śmietan fixem, dodajemy puder, żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy i łączymy ze smietaną cukier puder i zelatynę.
Wykładamy na biszkopty.
Herbaty zaparzamy 2 minuty, następnie rozpuszczamy w herbacie galaretki.
Gdy galaretka będzie tężeć wlewamy na masę śmietanową.
Wkładamy do lodówki aż galaretka całkowicie stężeje.
Następnie ubijamy snieżkę i dodajemy rozpuszczoną w wodzie i ostudzoną żelatynę oraz syrop wiśniowy.
Masę wykładamy na galaretkę.
Czekoladę rozpuszczamy i polewamy ciasto.
Przechowujemy w lodówce ;)
Smacznego ;)