Sposób przygotowania:
Sernik śnieżkaETAP 1:
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Na dnie ułożyć okrągłe biszkopty. Można je dodatkowo nasączyć mlekiem jeśli są twarde. 2 galaretki winogronowe rozpuścić w 00ml gorącej wody i wystudzić.
Do miski wlać 200ml mleka, wsypać śnieżkę i ubijać 5 minut na najwyższych obrotach miksera. Następnie dodać ser biały i zmiksować do połączenia. Na koniec wlać powoli zimną galaretkę winogronową i wymieszać.
Masę serową przelać na biszkopty i wstawić do lodówki do stężenia. 2 galaretki poziomkowe przygotować według instrukcji na opakowaniu i wystudzić.
Tężejące przelać na sernik i ponownie schłodzić.
redakcja
WanilioweImprowizacj
redakcja napisał(a):