Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Brukselka pod beszamelem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Lekko zapomniane warzywo z klasycznym beszamelem

Brukselka pod beszamelem

Składniki:

Brukselka pod beszamelem

 

 

Sposób przygotowania:

Brukselka pod beszamelem
Brukselkę umyć i cienkim nożykiem ponacinać głębie. Brukselkę blanszować 7 min. Masło rozpuszczany, dodajemy mąkę i dokładnie łączymy następnie wlewamy mleko, mieszając doprowadzamy do wrzenia. Sos należy doprawić i dodać lekko rozgniecione ziarna kopru. Na rozsmarowany sos wyłożyć brukselkę, posypać serem i zapiec w 180 stop przez 25 min, podawać z pieczywem

Tagi:

brukselka