Sposób przygotowania:
Gulasz z indyka z papryką i brukselką
Mięso myjemy i osuszamy z wody, kroimy w dużą kostkę i przekładamy do miski. Posypujemy przyprawami i wlewamy olej. Mieszamy i odstawiamy.
Paprykę myjemy i osuszamy z wody i kroimy. Usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w dużą kostkę. Marchew obieramy i myjemy, kroimy w talarki. Cebulę obieramy i kroimy w pół plasterki.
Mięso smażymy przez 5 minut na rozgrzanym oleju i przekładamy do gotującej się wody. Pokrojone warzywa smażymy przez kilka minut i dokładamy do mięsa. Brukselki czyścimy i myjemy, dokładamy do gulaszu. Pod koniec gotowania dodajemy śmietankę i doprawiamy do smaku.
Paprykę myjemy i osuszamy z wody i kroimy. Usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w dużą kostkę. Marchew obieramy i myjemy, kroimy w talarki. Cebulę obieramy i kroimy w pół plasterki.
Mięso smażymy przez 5 minut na rozgrzanym oleju i przekładamy do gotującej się wody. Pokrojone warzywa smażymy przez kilka minut i dokładamy do mięsa. Brukselki czyścimy i myjemy, dokładamy do gulaszu. Pod koniec gotowania dodajemy śmietankę i doprawiamy do smaku.