Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Brukselka w miodzie i musztardzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nowa za to bardzo smaczna odsłona brukselki

Brukselka w miodzie i musztardzie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Brukselka w miodzie i musztardzie

 

  • 200 gram brukselki
  • 2 łyżki miodu
  • 300 gram wody
  • 1/2 szt kostki bulionowej
  • 3 łyżki musztardy

Sposób przygotowania:

Brukselka w miodzie i musztardzie
Zagotowujemy wrzątek w garnku, dodajemy 1/2 kostki bulionowej oraz musztardę. Mieszamy. Następnie dodajemy brukselkę i gotujemy przez 10 minut (aż będzie miękka). Każdą ugotowaną brukselkę kroimy na pół, nakładamy na patelnię oraz podsmażamy aż będą rumiane. Całość układamy na talerzu i polewamy delikatnie miodem. Niebo w gębie, po prostu miodzio!
Brukselka w miodzie i musztardzie
Gotujemy brukselkę do miękkości w bulionie
Brukselka w miodzie i musztardzie
Do garnka dodajemy musztardę i mieszamy
Brukselka w miodzie i musztardzie
Brukselkę przekrajmy na pół i podsmażamy

Tagi:

brukselka