mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Brukselka z cielęciną w piwie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To danie polecam na przekąskę lub na obiad

Brukselka z cielęciną w piwie

Składniki:

Brukselka z cielęciną w piwie

 

Sposób przygotowania:

Brukselka z cielęciną w piwie
Brukselkę oczyścić, umyć, przekroić na połówki. Pory oczyścić, usunąć ciemnozielone liście, pokroić w plasterki. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w 1cm kostkę. W woku rozgrzać olej, wrzucić brukselkę i pory, poddusić, dodać mięso, osolić, przesmażyć. Wlać piwo, przyprawić solą i nasionami kopru, przykryć, dusić na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Szczypiorek umyć, osuszyć, posiekać. Gotowe danie posypać szczypiorkiem i podawać.

Tagi:

piwo brukselka