Sposób przygotowania:
Brukselka z musztardą i miodem!!
Brukselki oczyszczamy, odcinamy im dupki i kroimy na pół. Przygotowujemy wywar, wstawiając go na gaz, dodając 1/3 łyżki soli, pieprz do smaku, miód i musztardę.
Rozgrzewamy patelnię z olejem i na porządnie rozgrzanej przesmażamy nasze brukselki przez około 4 minuty. Odcedzamy z tłuszczu i wrzucamy do wywaru gotując jeszcze około 10 min, do miękkości. Odcedzamy i podajemy.
Jak wspomniałam, takie brukselki smakują posypane prażoną cebulką. Pokrojoną cebulkę obtaczamy w mące wymieszanej z ćwierć łyżeczki proszku do pieczenia, wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy do zbrązowienia. Posypujemy nasze brukselki lub cokolwiek innego-:)
Rozgrzewamy patelnię z olejem i na porządnie rozgrzanej przesmażamy nasze brukselki przez około 4 minuty. Odcedzamy z tłuszczu i wrzucamy do wywaru gotując jeszcze około 10 min, do miękkości. Odcedzamy i podajemy.
Jak wspomniałam, takie brukselki smakują posypane prażoną cebulką. Pokrojoną cebulkę obtaczamy w mące wymieszanej z ćwierć łyżeczki proszku do pieczenia, wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy do zbrązowienia. Posypujemy nasze brukselki lub cokolwiek innego-:)