Sposób przygotowania:
Brukselki panierowane w sezamie
Brukselki obrać z zewnętrznych listków i wrzucić do wody, zblanszować około 3-4 minuty.
Wyjąć na sito i osączyć, następnie obsypać w mące. Jajko wybić do miseczki, rozbełtać, przyprawić solą i pieprzem. Zanurzać każdą brukselkę w jaju i panierować w sezamie. Opanierowane brukselki smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym. Usmażone wyjmować na ręcznik papierowy aby ociekły z nadmiaru tłuszczu. Podawać jako przystawkę do drugiego dania.
Wyjąć na sito i osączyć, następnie obsypać w mące. Jajko wybić do miseczki, rozbełtać, przyprawić solą i pieprzem. Zanurzać każdą brukselkę w jaju i panierować w sezamie. Opanierowane brukselki smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym. Usmażone wyjmować na ręcznik papierowy aby ociekły z nadmiaru tłuszczu. Podawać jako przystawkę do drugiego dania.