Sposób przygotowania:
Brukselkowa z parówkami
Grzyby płuczemy,a następnie moczymy 20 minut.Gotujemy ok.10 minut,odcedzamy i kroimy w paski.
Brukselkę myjemy.Dwa orzechy odkładamy do dekoracji,resztę siekamy.
Z parówek zdejmujemy osłonki,kroimy w plastry.
Bulion zagotowujemy.Dodajemy grzyby oraz brukselkę.Gotujemy ok.10 minut.
Następnie kilka brukselek odkładamy.Zupę odstawiamy ,by nieco wystygła.
Miksujemy na krem.Do zupy dodajemy śmietanę i chrzan.
Doprawiamy solą,pieprzem i cukrem.Wkładamy parówki.Dekorujemy orzechami i brukselkami.
Brukselkę myjemy.Dwa orzechy odkładamy do dekoracji,resztę siekamy.
Z parówek zdejmujemy osłonki,kroimy w plastry.
Bulion zagotowujemy.Dodajemy grzyby oraz brukselkę.Gotujemy ok.10 minut.
Następnie kilka brukselek odkładamy.Zupę odstawiamy ,by nieco wystygła.
Miksujemy na krem.Do zupy dodajemy śmietanę i chrzan.
Doprawiamy solą,pieprzem i cukrem.Wkładamy parówki.Dekorujemy orzechami i brukselkami.