Sposób przygotowania:
Bruschetta na bagietce
Bagietkę kroję w skośne kromki, skrapiam obficie oliwą i kładę na rozgrzaną patelnię i robię złociste grzanki. Następnie grzanki nacieram obranym i przekrojonym na pół ząbkiem czosnku. Pomidora sparzam, obieram ze skórki i kroję w kostkę,
Do pokrojonych pomidorów dodaję jeden przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i posiekane listki świeżej bazylii. Skrapiam całość oliwą, doprawiam do smaku solą i pieprzem, a potem dokładnie mieszam.
Na grzanki nakładam pomidorową sałatkę i od razu podaję.
Do pokrojonych pomidorów dodaję jeden przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i posiekane listki świeżej bazylii. Skrapiam całość oliwą, doprawiam do smaku solą i pieprzem, a potem dokładnie mieszam.
Na grzanki nakładam pomidorową sałatkę i od razu podaję.