mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Bruschetta na bagietce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu, gdy jest pysznie chrupiąca i aromatyczna :)

Bruschetta na bagietce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bruschetta na bagietce

 

 

Sposób przygotowania:

Bruschetta na bagietce
Bagietkę kroję w skośne kromki, skrapiam obficie oliwą i kładę na rozgrzaną patelnię i robię złociste grzanki. Następnie grzanki nacieram obranym i przekrojonym na pół ząbkiem czosnku. Pomidora sparzam, obieram ze skórki i kroję w kostkę,
Do pokrojonych pomidorów dodaję jeden przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i posiekane listki świeżej bazylii. Skrapiam całość oliwą, doprawiam do smaku solą i pieprzem, a potem dokładnie mieszam.
Na grzanki nakładam pomidorową sałatkę i od razu podaję.
Bruschetta na bagietce
Bagietkę kroję na skośne kromki, robię z nich grzanki
Bruschetta na bagietce
Każdą grzankę nacieram dokładnie przekrojonym ząbkiem czosnku